Contacteer ons
Tel:
winkelwagen
0 items - 0,00

Ook met nieuwjaar op je paasbest

Ook met nieuwjaar op je paasbest

29dec

Nog twee keer slapen en we kunnen alweer aftellen naar een nieuw jaar. En dat doen we in stijl – ook in de rolstoel.

 

Drie jaar geleden hing mijn eindejaarsoutfit al klaar gestreken in de kast. Inclusief de nodige attributen. Alvorens die wenkbrauwen de hoogte ingaan, toch even meegeven dat we op 31 december 2014 op een themafeestje werden verwacht. Zo kan ik ook zonder schroom vertellen over mijn sexy black dress en Tina Tuner-imitatie (of toch maar niet?). Dat jurkje zou later die avond door hulpverleners kapot geknipt worden. Bye bye Tina! Bye old life!

De dagen dat naar een feestje gaan niet moeilijker was dan een leuk kleedje aan te trekken, liggen voorgoed achter me. Begrijp me niet verkeerd: ik schuim nog net als vroeger, net als iedereen, de winkelstraten af op zoek naar de perfecte outfit voor een avondje uit. Het is alleen wat (lees: veel) moeilijker geworden. Te krap in de schouders, te laag in de rug, te hoog in de taille… De meeste kleding op de markt is dan ook ontworpen voor een staande houding en valt daardoor veel minder mooi wanneer je zit. Ik zei het al, het is moeilijker geworden, maar zeker niet onmogelijk. Benieuwd naar wat ik aantrek voor oudejaarsavond?

 

Als ik me opmaak voor een feestje wil ik dat de mensen naar mij kijken, niet naar mijn rolstoel.

 

Outfit
Minimalistische prints, effen kleurtjes, eenvoudige combinaties… Mijn stijl kan je het beste omschrijven als ‘basic’. Je zal me dus niet snel spotten in een uitbundige glitterjurk. Ook niet bij oud en nieuw. Dit jaar koos ik voor een sober zwart mint&berry-bloesje, met als subtiele eyecatcher de pareltjes rond de hals. Helemaal niet duur (€ 34,95 bij Zalando) en gemakkelijk te combineren met een zwarte broek. Ik wil me vooral op mijn gemak voelen die avond. Genieten van het fijne gezelschap en de lekkere feestdis. Dat laatste doet me eraan denken: tijdens het eten bescherm ik mijn outfit uiteraard met de superhandige turquoise LEF-bib.

Accessoires
Als ik me opmaak voor een feestje wil ik dat de mensen naar mij kijken, niet naar mijn rolstoel. Ik wil dat ze vinden dat ik er goed uitzie. En niet dat ik er goed uitzie ‘ondanks’ ik in een rolstoel zit. Alleen kan ik dat lompe ding niet wegcijferen. De aandacht afleiden dan maar? Dat doe ik het liefste met juwelen. Als dochter van een juwelier op rust heb ik altijd wel een leuk paar oorbelletjes liggen die perfect bij mijn outfit passen, zoals deze van het Belgische juwelenmerk Orage.

De meeste mensen met een beperking hebben meer nodig dan hun mobieltje en enkele briefjes van € 20 voor een avondje uit. Laat ik je dan meteen geruststellen: jouw handtas hoeft niet klein te zijn om er trendy uit te zien. In de handige LEF-shopper kan je vast meer kwijt dan je eigenlijk nodig hebt en hij past nog eens perfect tussen de twee handvaten van een rolstoel, zelfs van een elektrisch model.

 

Haar en huid
Het vervelendste? Dat zijn de blikken op straat. Ik begrijp dat een mens van nature uit nieuwsgierig is en graag kijkt naar wat een ander doet of aanheeft. Zeker als die andere een jonge vrouw in een rolstoel is. Misschien was ik vroeger ook wel zo. Maar je hebt kijken en je hebt staren. Er zijn mensen die langslopen, even kijken en doorlopen, maar je hebt ook mensen die zo staren dat ze bijna ergens tegenaan lopen. Vind ik niet leuk, maar alles went – ook dat. Ik bekijk het anders nu: staren doen ze toch, dan maak ik het liever de moeite waard voor hen. Een schminkpop ben ik niet – nooit geweest – maar ik zorg er wel altijd voor dat mijn haar netjes in de plooi ligt en ik meet mezelf een vaste huidverzorgingsroutine aan. Nu ik zou liegen, dat doe ik niet zozeer voor hen, eerder voor mezelf. Ik ben namelijk eerst en vooral een vrouw. Mijn beperking komt pas op de tweede plaats. En zo hoort het ook.