Contacteer ons
Tel:
winkelwagen
0 items - 0,00

De naam is LEF. Mevrouw LEF .

De naam is LEF. Mevrouw LEF .

01dec

Mensen vinden dat ik lef heb. Ik vind het best stoer klinken. Maar het doet me ook blozen. Is dat wel zo?

Encyclopedia zijn het erover eens: lef is de eigenschap dat je iets durft. Als je het zo stelt, lijkt het net alsof ik niets vrees. Laat ik die mythe dan maar meteen de wereld uit helpen. Ik ben wel degelijk bang. Bang om te vallen (wat wil die kinesist me laten doen?!). Bang om vergeten te worden (hallo, ik ben er ook nog!). Bang om mezelf teleur te stellen (ik werk me elke dag in het zweet om beter te worden, maar wat als ik geen vooruitgang meer boek?). Bang van zoveel. En toch… ontwaakt er elke ochtend samen met mij een soort oerkracht die me bijna verplicht mijn angsten recht in de ogen te kijken. Is dat dan lef? Bang zijn, maar het toch doen? Ik vind het niet meer dan normaal. Het monsterlijke locked-in-syndroom* heb ik niet zien aankomen. Opeens was het er. Allesverwoestend. Ik stond met mijn rug tegen de muur. Natuurlijk ben ik daar verdrietig, kwaad en gefrustreerd om. Maar dan denk ik: ligt niet ieders pad bezaaid met beproevingen en uitdagingen?

Deze webshop is helemaal van mij. Elk product toont wie ik ben, wat ik kan.

Mevrouw LEF

Ik kan me suf staren op die benen die niet meer meewillen. Of op mijn stem die me in de steek laat. Dat ik me niet meer zelf kan wassen of aankleden… Niemand zou me dat kwalijk nemen, maar ik geraak er geen millimeter mee vooruit. Ik heb daarom besloten er het beste van te maken, omdat ik denk dat mijn geluk bepaald wordt door de manier waarop ik naar deze tegenslagen kijk.

Is het je al opgevallen? Als je een rode auto koopt, zie je ze opeens overal rijden. Als je zwanger bent, lijkt het alsof iedereen ineens een baby gaat krijgen. Waar je je op focust, daar raak je mee besmet. En zo werkt het ook met positivisme en negativisme. Ik kijk dus liever naar de mooie dingen in mijn leven. Ik zie mijn zoontje opgroeien. Zijn lach compenseert elke traan. Elke zweetdruppel. Ik ben een zakenvrouw nu. Deze webshop is helemaal van mij. Elk product toont wie ik ben, wat ik kan. Dat maakt me fier en nieuwsgierig naar elke nieuwe dag. Als ik kijk naar wat ik allemaal wel heb, dan krijg ik een heel erg warm gevoel vanbinnen. Heb ik daarom lef? Niet meer dan anderen, vind ik. Maar als jullie dat denken, dan bloos ik graag. Dan ben ik heel graag ‘Mevrouw LEF’.

 

 

* Het locked-in syndroom is een toestand waarbij de patiënt ‘opgesloten zit’ in zijn eigen lichaam. Hij is zich bewust van zijn omgeving, maar kan niet meer bewegen of communiceren door een volledige verlamming.