Contacteer ons
Tel:
winkelwagen
0 items - 0,00

19/04: BeneFreekje

19/04: BeneFreekje

30mrt

Wanneer kom je nu op tv, Freekje? Iedereen lijkt zo benieuwd naar mijn verhaal in het nieuwe één-programma ‘Vandaag over een jaar’. Ik stiekem ook. Het antwoord op die vraag is er eindelijk: 19 april 2018. En dankzij enkele vrienden wordt deze dag wel heel bijzonder…

 

Iedereen was het erover eens: die webshop was een superidee. Helemaal Freekje. En toch… moest ik een eerste drempel over. Ik moest mezelf blootgeven. Elk product zou tonen wie ik ben. Wat ik kan. Wat mijn beperkingen zijn. Zo moest ik aan de wereld tonen dat ik een slab nodig had om te eten. Laten zien hoe ik daarmee omga. In stijl natuurlijk, maar je begrijpt vast wat ik bedoel. Om het plaatje compleet te maken kreeg één van mijn vriendinnen die ‘andere’ ingeving. Waarom geen blog? Een goed idee was het zeker, maar ook een volgende drempel. En laat die architecturale hoogstandjes nu niet meteen mijn favoriete constructies zijn sinds ik in een rolstoel zit. Had ik het daarnet over blootgeven? Wel… met mijn webshop ontblootte ik een schouder, met een blog ging ik all the way. Wilde ik gelezen worden dan moest ik eerlijk zijn. Puur. Mensen laten meelezen in het diepste van mijn ziel. Mijn overwinningen delen, net als mijn angsten, mijn nederlagen. Had ik mezelf er zojuist van overtuigd dat ik dat lang niet slecht deed, duikt er alweer een nieuwe obstructie op. Hulp vragen. Financiële hulp.

 

Veel nullen

Deze blog ligt moeilijk. Enerzijds omdat ik nooit had verwacht dat dit hele revalidatieproces zo lang zou duren, laat staan dat ik er peperduur materiaal voor nodig zou hebben. Soms word ik overmand door angst. Een beklemmend gevoel dat al mijn bloed, zweet en tranen voor niets zijn geweest. De speciale (extra trage) loopband (en eventueel ook fiets) met bijhorend harnas die ik nodig heb plus de huur van een geschikte locatie, kost ongeveer € 30.000. Die nullen maken me bang. Dit is geen drempel meer, maar een berg om te beklimmen. Om te zeggen dat het een verschil zou maken is een understatement. Volgens mijn kinesist kan ik met deze loopband en harnas meer stappen. Dit is niet alleen goed voor mijn botstructuur en mijn algemeen welzijn (minder ongemakjes, betere conditie), door de repetitiviteit van de oefeningen zouden mijn hersenen de stapbeweging beter opnemen.

 

Ik wil weer stappen. Achter mijn zoontje aanrennen. En daarvoor wil ik alles proberen.

Ik wil weer stappen. Mijn zoontje achterna rennen. En daarvoor wil ik alles proberen. Ook deze optie. Maar daarvoor heb ik dus hulp nodig. Wat eerst onwenning leek, hebben enkele vrienden ondertussen laten uitgroeien tot een erg fijn evenement: BeneFreekje. Een benefiet voor mij dus.

Alles draait rond die ene uitzending van het nieuwe één-programma ‘Vandaag over een jaar’. De uitzending waarin ik aan bod kom. Deze kunnen jullie samen met mij op groot scherm bekijken op donderdagavond 19 april 2018 (vanaf 19 uur) in Cimorné (Alfred Nichelsstraat 14, Aalst). Maar er is meer. Zoals muziek. De band H1T.WOnd3rs zorgt voor een 10 op sfeer en gezelligheid met de grootste eendagsvliegen van de seventies tot nu. Afsluiten doen we met een heus feestje onder leiding van DJ Dave. Voorts praat Stefaan De Winter – voorzien van een micro én een eigen mening – de hele avond aan elkaar.

 

Wat wordt er van jullie verwacht? Ruil die luie zetel voor één keer in voor een avondje Cimorné. Kom vooral niet alleen. Les de dorst. Ban de honger. Waag jouw kans bij de tombola. De opbrengst gaat integraal naar de aankoop van mijn revalidatiemateriaal en de huur van een geschikte locatie om deze toestellen te plaatsen. Zeg het voort. Ik ben je eeuwig dankbaar. Hoe meer ondersteuning, hoe beter. Dankjewel.

 

OPROEP

Ik ben dus ook op zoek naar een ruime, uiteraard rolstoeltoegankelijke locatie om mijn revalidatiemateriaal te plaatsen. Beschik je over zo’n plekje? Of kan je me met de juiste mensen in contact brengen? Ik hoor het graag via info@mevrouwlef.be.